2009. március 30., hétfő

Egyszer volt...

... egy esküvő!

Szarvasmicinél játékra jelentkeztem.
Feladatom az volt,
  • hogy üzenjek Micinek;
  • megmutassam az esküvői ruhámat és a csokromat;


Megmutatom menyasszonyi ruhámat, amit 2 évvel ezelőtt viseltem, és melyet én varrtam egy régi Csepel varrógéppel, amely édesanyám első varrógépe volt.

Már kislánykoromban elhatároztam, hogy ha egyszer férjhez megyek magam varrom a ruhámat. Akkor már ki is néztem magamnak a ruhát a Fürge ujjakból, gyönyörű volt hófehér és hímzett...
Visszanézve, a ruha nem hozzám való lett volna és időm sem volt olyan gyönyörűséget hímezni...
Ígyhát lett ez:


A tervezés nem saját, egy könyvtári kiárusításon akadtam rá egy Burdára, amelyben menyasszonyi ruhák is voltak. Íme, innen a terv:És ahogy a leírás is kezdi:
"Könnyű beleszeretni..."

Sokan nem hittek a dologban, hogy meg tudom varrni, és egyébként is milyen dolog ez..., de tessék, elkészült. Az enyém! (egyébként a barátnőmnek is én varrtam a menyasszonyi ruháját, de azt nem mutatom meg, az esküvő ezután lesz :-)
Az alsószoknya szatén, a felső rész pedig csipke. Csak annyi csipkét tudtam venni, amennyi a ruhához kellett (megvettem az utolsó centit is), ha elszabtam volna...
A fenti képen a pelerin alatt egy kis boleró van. Sajnos az esküvőnk napján nem volt valami meleg, így elkélt az a ruhadarabocska. A bolerót varrónő készítette, - csipke híján- szaténból, és a szélét csipkeszalaggal díszítette, mint a ruha alján és tetején.

A csokrom is meseszép volt: sárga rózsa, tulipán, frézia...
Íme:

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Igazán ügyes vagy! A sárga csokor pedig meglepő, de nekem tetszik.

    VálaszTörlés
  2. nagyon szépséges ruhát varrtál! igazán büszke lehetsz magadra, gratulálok! nagyon szép menyasszony voltál:o)

    VálaszTörlés