2009. november 12., csütörtök

Tegnapi munka

A helyi baba-mama klub részére készítettem ezt a takarót. Bár nem a takarózásra fogjuk használni, hanem játszáshoz. Az előadások alatt ezen játszhatnak a csöppségek.

A sokszínűséget az okozza, hogy a textildarabokat a kedves anyukák hozták nekem. Így lett "egyedi", van aki ráhímezte a gyerkőce nevét, vagy figurát varrt az anyagra.

A takaró kb. 130x180 cm-es és flízzel bélelt anyagot varrtam az aljára.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lesz!
    Én egyenlőre leállni kényszerültem az enyémmel, mert annyi más dolgom volt, de minden este sóvárogva figyelem a takaróim csíkjait... éjjel nem akarok fent maradni, mert akkor a másnapom KO. Te hogy oldod meg?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, hogy az anyukák hozzák az anyagot. Így jobban a sjátjuknak érzik:)
    Gratula!

    VálaszTörlés
  3. Ducila!
    Ezt most egyszerű volt megvarrni, mert nagy (25x25-ös) négyzetekből készült és szint egy óra alatt össze is varrtam. De tudom milyen 12x12-es "kockákból" 150x200-es takarót varrni. Eddig 4 nagyméretű takarót készítettem (a páromnak, barátnéimnak és magamnak). Összevarrás..., levasalás..., letűzés kétoldalt... még vár egy egész doboznyi már méretre vágott négyzet, nem tudom hozzákezdek e valaha. Kitartást kívánok a takaró elkészítéséhez!

    Karina!
    Köszönöm! Igen, ez volt a célom, hogy valahogyan mindenki részese legyen e munkának, legalább egy darabkával. És még az volt jó, hogy sokan tényleg tűt és cérnát ragadtak, hogy a gyermeke nevét belehímezze vagy valami figurát varrjon az anyagra.

    VálaszTörlés