2009. július 30., csütörtök

Fonalak és termések

A blokkok lassan, de szaporodnak. Találtam még fonalakat, amivel színesíthetem a palettám. Azt hittem, hogy már csak "nagyonmaradék" fonalam van, de akadt köztük egész gombolyag is. Újabb mintákkal is próbálkozom, nem csak tükörtojást készítek :-). (képek később)

A maradékok maradékából még nem tudom mi készüljön. Nem mertem eddig elhasználni azokat, hátha egyszer pont az a szín és pont csak akkorka darab hiányzik valamihez. Aztán csak várhatom a megfelelő alkalmat és gyűlnek a végek...

----- o -----

Elkezdtem gyűjtögetni a terméseket és egyéb természeti adományokat. Minden évben szedek össze valamit, amit díszítéshez használhatok a későbbiekben; és mikor gyűjteném, ha nem akkor amikor van. Jól jönnek majd pl. őszi asztaldísz vagy adventi koszorú készítésekor.
Ősszel sok falevelet szoktam összegyűjteni és préselni. Most is van egy pár még régebbről VALAMELYIK könyvben, de hogy melyikbe rejtettem az nagy talány:-). Jó lesz pár év múlva rálelni...

Babakocsikázás közben szedtem egy kevéske makkot, még zöldek, lepotyogtak. Lehet, hogy később már nem találtam volna ott azokat, mert a mókusok összeszedték volna, így zsákmányoltam, nem sokat, maradt bőven...
Mostanában váltanak kérget a platánfák és viszonylag nagy, akár több tenyérnyi nagyságú darabokat is össze tudtam gyűjteni egy séta alkalmával. Hogy mi lesz belőle nem árulom el. Az ötlet már megszületett, a kivitelezés még várat egy kicsit magára. Remélem lesz mit mutatnom nektek!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon felcsigáztál, alig várom, hogy majd mutasd a termésekből és kéregből készült csodaságokat. Mivel én eléggé egy síkon mozgok a kreativitán terén, mindig csodálattal nézem a másféle technikák végeredményeit, és irigylem azt a képzelőerőt, ami szükséges a megalkotásukhoz.

    VálaszTörlés
  2. Sokszor csak úgy jön magától az alkotás. Van hogy nem tervezek előre, lesz ahogy lesz, kezem alatt formálódnak a dolgok.
    Amint időm lesz nekiállok a "kéregmunkának". A termést későbbre hagyom, de ha felhasználom megmutitom:-)

    VálaszTörlés