2009. január 22., csütörtök

Nem oly régen készült...

... egy bébi hordozó / kötős kenguru.
A varrás leírását itt találtam.
Egyszerű és praktikus!

A háttámlát béleltem, a pántokat pedig kordbársonnyal készítettem, hogy a ruhán megtapadjon és ne csúszkáljon, fixen maradjanak a vállon.


Kényelmes viselet:-)

3 megjegyzés:

  1. Szia! Én nemrég vettem hordozókendőt a babámhoz, de a férjem nem nagyon akarja hordozni abban. Azt mondja, inkább a babakocsi. Lehet, hogy egy kevésbé macerás megkötésű holmit szívesebben magára venne... Az a kérdésem, hogy mivel bélelted a hátlapot, hogy kellően merev legyen? Lehet, hogy én olvastam figyelmetlenül, de nem emlékszem, hogy valami konkrét anyag szerepelt volna a leírásban. Köszönöm válaszod

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tigrislilijom!
    A hordozó hátlapjában nincs semmi extra, a külseje erős vászon, belül pamut és a kettő között flíz töltőanyag van. Nem túl vastag így együtt, tartást főleg a vászon adja. (nem akartam sok flízzel bélelni, mert nyáron nagyon meleg lenne). Ha jól van megkötve elegendő tartást ad. A férjem is szívesen hordja, bár a felvételben (felkötésbe) még kell némi segít neki, de bele fog jönni... A felkötésben is segítséget ad a fent említett honlap.
    Kendőt még nem próbáltam, de ezt egyszerűbbnek találom. Ajánlom neked/nektek is!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a választ, lehet, hogy megvarrom, bár még nem biztos...
    A kendő egyébként igen jól bevált. Kezdetben idegenkedtem tőle; engem is úgy beszélt rá az egyik barátnőm. Nem bántam meg :-) Az a legjobb benne, hogy nagyon sokféle módon variálható.

    VálaszTörlés